General knowledge questions answers August 2013

Question: 1

Which of the following is measured in the unit of Kilo-Watt-Hour?

(A) Power.
(B) Force.
(C) Energy.
(D) Momentum.
show answer

Answer: (C) Energy.

Question: 2

In which of the following place a massive earthquake named as tsunami held in March, 2011?

(A) Turkey.
(B) Haiti.
(C) Indonesia.
(D) Japan.
show answer

Answer: (A) Turkey.

Question: 3

Which of the following place is called as the southernmost point of India?

(A) Indira point in Nicobar Islands.
(B) Cape Comorin.
(C) Point Calimere.
(D) Guhar Moti near Sir Creek .
show answer

Answer: (A) Indira point in Nicobar Islands.

Question: 4

Where is the Headquater of the U.N.O is located at?

(A) Washington.
(B) New York.
(C) Philadelphia.
(D) Chicago.
show answer

Answer: (B) New York.

Question: 5

Which of the following country is the highest importer of Gold?

(A) USA.
(B) France.
(C) Germany.
(D) India.
show answer

Answer: (D) India.

Question: 6

Haemoglobin or Hb is a metalloprotein in the red blood cells of human body. It contains-

(A) copper compound.
(B) cobalt compound.
(C) magnesium compound.
(D) iron compound.
show answer

Answer: (D) iron compound.

Question: 7

From which of the following glands Insulin hormone is secreted?

(A) Kidney.
(B) Pituitary gland.
(C) Pancreas.
(D) Thyroid.
show answer

Answer: (C) Pancreas.

Question: 8

Which of the following disease is transmitted by blood?

(A) Cholera.
(B) Tuberculosis.
(C) AIDS.
(D) Polio.
show answer

Answer: (C) AIDS.

Question: 9

The first Garib Rath(Train) in India was flagged of between which of the following stations?

(A) Delhi-Patna
(B) Delhi-Chennai
(C) Delhi-Mumbai
(D) Amritsar-Saharsa
show answer

Answer: (D) Amritsar-Saharsa

Question: 10

Who is the composer of the famous English poem ‘Paradise Regained’?

(A) William Wordsworth.
(B) Coleridge.
(C) William Shakespeare.
(D) John Milton.
show answer

Answer: (D) John Milton.

4 Comments

Comments are closed.