General Knowledge for PSC EXAM 2

Question: 1

Which of the following is a scaler quantity?

(A) Momentum.
(B) Mass.
(C) Weight.
(D) Force.
show answer

Answer: (B) Mass.

Question: 2

‘Shylock’ is a fictional character created by-

(A) P. B. Shelley.
(B) John Milton.
(C) William Shakespeare.
(D) Byron.
show answer

Answer: (C) Shakespeare.

Question: 3

Shakira is a women personality associated with which of these following field?

(A) Sports.
(B) Pop music.
(C) Politics.
(D) Social service.
show answer

Answer: (B) Pop music.

Question: 4

The Muslim Brotherhood is the political organization of which of these following country?

(A) Tunisia.
(B) Egypt.
(C) Libya.
(D) Saudi Arabia.
show answer

Answer: (B) Egypt.

Question: 5

Which of the following is not a correct pair of dance and its origin state?

(A) Mohininattam- Kerala.
(B) Chhow- Purulia.
(C) Kuchipudi- Andhra Pradesh.
(D) Dandiya- Rajasthan.
show answer

Answer: (D) Dandiya- Rajasthan.

Question: 6

Corona is a plasma that appears on the-

A. inner most atmosphere of sun.
B. outer most atmosphere of sun.
C. inner most atmosphere of earth.
D. outer most atmosphere of earth.
show answer

Answer: B. outer most atmosphere of sun.

Question: 7

Which of the following mineral can be used to create artificial diamond?

A. Coal.
B. Graphite.
C. Charcoal.
D. Granite.
show answer

Answer: B. Graphite.

Question: 8

K2 or Godwin Austin is the second highest mountain in the world is popularly known as-

A. Dapsong.
B. Chogori.
C. Both A and B.
D. Malta.
show answer

Answer: C. Both A and B.

Question: 9

Banana republic is a term used in the field of political science. Banana republic means a country-

A. which has the largest number of production all over the world.
B. which is based on information technology.
C. which is unstable and based on foreign capital.
D. which consists the largest number of islands.
show answer

Answer: C. which is unstable and based on foreign capital.

Question: 10

Karate is a art of attacking and defending against enemy. The word ‘Karate’ means-

A. Man with extreme power.
B. Empty hand.
C. Open Minded.
D. Destroying.
show answer

Answer: B. Empty hand.