General Knowledge for PSC(Public service commission) exam

Question: 1
Which of the following is a vector quantity?

(A) Mass.
(B) Temparature.
(C) Displacement.
(D) Time.
show answer

Answer: (C) Displacement.

Question: 2
The famous character ‘James bond’ was created by-

(A) Ian Fleming.
(B) Harold Robins.
(C) James Hadley Chase.
(D) Jules Verne.
show answer

Answer: (A) Ian Fleming.

Question: 3
Who is the author of the famous Bengali book of poems ‘padatik’?

(A) Sukanta Bhattacharya.
(B) Kazi Nazrul Islam.
(C) Arun Mitra.
(D) Subhash Mukhopadhyay.
show answer

Answer: (D) Subhash Mukhopadhyay.

Question: 4
Who is the first democratically elected president of Egypt?

(A) Mohammed Morsi.
(B) Hosni Mubarak.
(C) Muammar Gaddafi.
(D) Ali Abdullah Saleh.
show answer

Answer: (A) Mohammed Morsi.

Question: 5
‘Chhau’ a famous Indian tribal martial dance is originated from which district of west bengal?

(A) Uttar Dinajpur.
(B) West Midnapore.
(C) Bankura.
(D) Purulia.
show answer

Answer: (D) Purulia.

Question: 6
Aga Khan Cup is associated with which games or sports?

(A) Hockey.
(B) Basketball.
(C) Weigth Lifting.
(D) Football.
show answer

Answer: (A) Hockey.

Question: 7
Which of the following is the Currency of Afghanistan?

(A) Afghan Afghani.
(B) Dinar.
(C) Peso.
(D) Euro.
show answer

Answer: (A) Afghan Afghani.

Question: 8
On which of these following daates Children’s day is celebrated?

(A) 14th September.
(B) 14th October.
(C) 14th November.
(D) 14th December.
show answer

Answer: (C) 14th November.

Question: 9
What is the full form of LAN, in the field of computer networking?

(A) Local Average Network.
(B) Label Area Network.
(C) Local Area Network.
(D) Line Arpanet Network.
show answer

Answer: (C) Local Area Network.

Question: 10
“KYC” is a process of Indian banking industry to identifying clients. What is the full form of “KYC”?

(A) Know Your Commission.
(B) Knowledge Your Consumer.
(C) Know Your Corporation.
(D) Know Your Customer.
show answer

Answer: (D) Know Your Customer.