General knowledge question and answer

Question: 1

HIV (Human Immunodeficiency Virus) is found in which of the following body fluids of an infected person?

(A) Blood.
(B) Semen/Vaginal Secretion.
(C) Breast Milk.
(D) All of the above.
show answer

Answer: (D) All of the above.

Question: 2

Which of the following gas is not known as green house gas?

(A) Methane.
(B) Hydrogen.
(C) Carbon dioxide.
(D) Nitrous Oxide.
show answer

Answer: (B) Hydrogen.

Question: 3

‘Ang Lee’ won Oscar Award in California as the best director for the film-

(A) Abraham Lincoln.
(B) Argo.
(C) Life of Pie.
(D) Searching for Sugar Man.
show answer

Answer: (C) Life of Pie.

Question: 4

Which of the following personality has made the slogan ‘Each one teach one’?

(A) Mahatma Gandhi.
(B) Dr. S. Radhakrishnan.
(C) Dr. H. GT. Khurana.
(D) Maulana Abul kalam Azad.
show answer

Answer: (B) Dr. S. Radhakrishnan.

Question: 5

Bleaching powder is added to water used for drinking purpose. The role of bleaching powder in this case is-

(A) as a disinfectant.
(B) as a bleaching agent.
(C) To remove impurity.
(D) To decrease the PH level.
show answer

Answer: (A) as a disinfectant.

Question: 6

Which of the following acid present in the venom of bee and ant sting?

(A) Formic acid.
(B) Tartaric acid.
(C) Acetic acid.
(D) Hydrochloric Acid.
show answer

Answer: (A) Formic acid.

Question: 7

Which of the following is a sedimentary rock?

(A) Marble.
(B) Slate.
(C) Quartzite.
(D) Coal.
show answer

Answer: (D) Coal.

Question: 8

The Mechanical advantage of a second class lever is-

(A) Alaways more than 1.
(B) Always less than 1.
(C) Always equal to 1.
(D) Greater or less than 1.
show answer

Answer: (A) Alaways more than 1.

Question: 9

Which of the following pair of ocean is connected by Suez Canel?

(A) The Atlantic Ocean and the Pacific Ocean.
(B) The Mediterranean Sea and the Red Sea.
(C) The Mediterranean Sea and the Arabian Sea.
(D) Indian Ocean and the Southern Ocean.
show answer

Answer: (B) The Mediterranean Sea and the Red Sea.

Question: 10

The imaginary line on the earth’s surface, which closely follows the 180 Degree meridian, is called the-

(A) International Date Line.
(B) Tropic of Cancer.
(C) Tropic of Capricorn.
(D) Equator.
show answer

Answer: (A) International Date Line.

3 Comments

Comments are closed.