General Knowledge Quiz test

Question: 1

Which of the following methods of printing are currently practised largely in the Indian textile industry? (i) Screen printing, (ii) Digital, (iii) Roller printing, (iv) Block printing.
(A) (ii), (iii) and (iv) are correct.
(B) (i), (ii) and (iii) are correct.
(C) (i), (iii) and(iv) are correct.
(D) (i), (ii) and (iv) are correct.
show answer

Answer: (C) (i), (iii) and(iv) are correct.

Question: 2

What is the word ‘C’ refers to of CPU in the field of Computer technology?
(A) Common.
(B) Central.
(C) Computer.
(D) Circuitry.
show answer

Answer: (B) Central.

Question: 3

What does it means by Value added service?
(A) Low cost products.
(B) High cost products.
(C) At par services.
(D) Additional Services for the same cost.
show answer

Answer: (D) Additional Services for the same cost.

Question: 4

Which of the following is called as a producer in marine ecosystem?
(A) Small fish.
(B) Fungi.
(C) Zooplanktons.
(D) Phytoplankton.
show answer

Answer: (D) Phytoplankton.

Question: 5

Which of the following is not a cause of forgetting?
(A) Interference.
(B) Decay.
(C) Selective attention.
(D) Retrieval inhibition.
show answer

Answer: (C) Selective attention.

Question: 6

12th January is a famous day in India. This day is celebrated as the-
(A) National Youth day.
(B) National Girl Child Day.
(C) National tourism day.
(D) Army day.
show answer

Answer: (A) National Youth day.

Question: 7

Which of the following is the Currency of Afganistan?
(A) Peso.
(B) Afghan Afghani.
(C) Euro.
(D) Rial.
show answer

Answer: (B) Afghan Afghani.

Question: 8

23rd March is a famous day celebrated in all over the world as-
(A) World Meteorological day.
(B) World Consumer rights day.
(C) International women day.
(D) World Cancer Day.
show answer

Answer: (A) World Meteorological day.

Question: 9

1 foot equals to how many centimeter?
(A) 30.48.
(B) 40.59.
(C) 50.84.
(D) 55.95.
show answer

Answer: (A) 30.48.

Question: 10

Which of the following place is called as “Land of Midnight Sum”?
(A) Norway.
(B) London.
(C) Paris.
(D) Kolkata.
show answer

Answer: (A) Norway.