General knowledge quiz

Question: 1

What happens to the resistivity of a semiconductor if the temperature of the semiconductor rises?

(A) Increase.
(B) Decrease.
(C) Remain Constant.
(D) Reduce to Zero.
show answer

Answer: (B) Decrease.

Question: 2

On which of the following date World AIDS day is celebrated?

(A) July, 5
(B) September, 10
(C) October, 20
(D) December, 1
show answer

Answer: (D) December, 1

Question: 3

Which of the following is not a degenerative disease?

(A) Arthritis.
(B) Heart attack.
(C) Typhoid.
(D) Diabetes mellitus.
show answer

Answer: (D) Diabetes mellitus.

Question: 4

Which of the following disease is not a viral disease?

(A) Tuberculosis.
(B) HIV.
(C) Chicken Pox.
(D) Jaundice.
show answer

Answer: (A) Tuberculosis.

Question: 5

The Regur soil found in Indian states like; Maharashtra, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat and etc. Regur Soil is what type of soil?

(A) Red Soil.
(B) Black Soil.
(C) Alluvial Soil.
(D) Laterite Soils.
show answer

Answer: (B) Black Soil.

Question: 6

Which is the most expensive city in the world today?

(A) Tokyo.
(B) Melbourne.
(C) Zurich.
(D) Washington.
show answer

Answer: (A) Tokyo.

Question: 7

Who coined the phase ‘Survival of the fittest’?

(A) Charles Darwin.
(B) Antonie van Leeuwenhoek.
(C) Gregor Mendel.
(D) Alexander Fleming.
show answer

Answer: (A) Charles Darwin.

Question: 8

Soaps are made of which of these following compounds?

(A) Sodium and potassium salts of higher fatty acids.
(B) Sodium salts of sulphonic acids.
(C) High molecular mass alcohols.
(D) Mixtures of glycerol and phenol.
show answer

Answer: (A) Sodium and potassium salts of higher fatty acids.

Question: 9

Enzymes are organic compounds of protein category which-

(A) Act as catalysts in life processes.
(B) Helps in supply of oxygen in blood.
(C) Helps to regulate the manner and rate of use of glucose in body.
(D) Helps in heredity maintenance.
show answer

Answer: (A) Act as catalysts in life processes.

Question: 10

Which of the following metal at first discovered by human?

(A) Iron.
(B) Copper.
(C) Aluminium.
(D) Gold.
show answer

Answer: (B) Copper.

1 Comment

Comments are closed.