IBPS model papers for CWE clerk 2013 – General Awareness

Question: 1
‘Smart Money’ is a finance related term used for-

(A) Internet Banking.
(B) Credit card.
(C) Cash with Bank.
(D) Cash with public.
show answer

Answer: (B) Credit card.

Question: 2
Name the first Indian women to win an Olympic medal?

(A) Saina Nehwal.
(B) karnam Malleswari.
(C) Sania Mirza.
(D) P. T. Usha.
show answer

Answer: (B) karnam Malleswari.

Question: 3
Which of the following Indian person at first swim across the English Channel?

(A) Arati Saha.
(B) Brojen Das.
(C) Abhijit Rao.
(D) Mihir Sen.
show answer

Answer: (D) Mihir Sen.

Question: 4
Inside Trading is related to which of these following field?

(A) Share Market.
(B) Horse racing.
(C) Taxation.
(D) Public Expenditure.
show answer

Answer: (A) Share Market.

Question: 5
Which of the following Indian person at first drive a Formula One Car?

(A) Paramjit Singh.
(B) Sabastian Vettel.
(C) Narayan Karthikeyan.
(D) Karun Chandhok.
show answer

Answer: (C) Narayan Karthikeyan.

Question: 6
What is the full form of GUID in the field of computer science?

A. Globally Unique Instructer.
B. Gigabyte Unique Identifier.
C. Globally Unique Identifier.
D. Globally Universal Identifier.
show answer

Answer: C. Globally Unique Identifier.

Question: 7
Biosphere is an part of the Earth where life can exist and survive. What is the term ‘bios’ refers to in the word Biosphere?

A. Human beings.
B. Life.
C. Art of surviving.
D. Nature.
show answer

Answer: B. Life.

Question: 8
Which of the following layer is the first and lowest most layer of the earth’s atmosphere?

A. Stratosphere.
B. Troposphere.
C. Mesosphere.
D. Thermosphere.
show answer

Answer: B. Troposphere.

Question: 9
British plant biochemist Robin Hill demonstrated Hill reaction in 1939. Hill reaction is associated with which of these following biological process?

A. Transpiration.
B. Fermentation.
C. Photosynthesis.
D. Germination.
show answer

Answer: C. Photosynthesis.

Question: 10
Which of the following country is not a member of ASEAN(Association of Southeast Asian Nations)?

A. Laos
B. Myanmar
C. Combodia
D. Taiwan
show answer

Answer: D. Taiwan

2 comments

Comments are closed.