IBPS model papers for PO exam 2013

Question: 1

‘Commercial Papers’ are issued by-

(A) A company to a bank.
(B) Banks to companies.
(C) Banks to Banks.
(D) Company to its suppliers.
show answer

Answer: (C) Banks to Banks.

Question: 2

‘MAT’ provision is a term related to Income Tax stands for-

(A) Medium Alternate Tax.
(B) Maximum Alternate Tax.
(C) Minimum Alternate Tax.
(D) Mild Alternate Tax.
show answer

Answer: (C) Minimum Alternate Tax.

Question: 3

How much long(Approx) Half Marathon is?

(A) 21 km.
(B) 24 km.
(C) 27 km.
(D) 30 km.
show answer

Answer: (A) 21 km.

Question: 4

Which of the following person is called as ‘The Parrot of Hindustan’?

(A) Ziauddin Barani.
(B) Utbi.
(C) Alberuni.
(D) Amir Khasru.
show answer

Answer: (D) Amir Khasru.

Question: 5

The play ‘Raddhasangit’ is based on the life of which of these following personalities?

(A) Shyamal Mitra.
(B) Hemanta Mukherjee.
(C) Purnadas Baaul.
(D) Debabrata Biswas.
show answer

Answer: (D) Debabrata Biswas.

Question: 6

Google, Yahoo and Bing these are mainly-

A. a referral based company.
B. a online search Engine based company.
C. a social media company.
D. a offline marketing based company.
show answer

Answer: B. online search Engine based company.

Question: 7

What is the term ‘NAT’ stand for in the field of Computer Networking?

A. Network address transmission.
B. Network area transmission.
C. Network address translation.
D. Network advanced transformation.
show answer

Answer: C. Network address translation.

Question: 8

Black Arm is a disease associated with which of the following plant?

A. Potato.
B. Cotton.
C. Rice.
D. Maize.
show answer

Answer: B. Cotton

Question: 9

Auxin is a plant hormone discovered in 1880 by which of these following scientist?

A. Kurosava
B. Darwin
C. Lethem
D. Carnes
show answer

Answer: B. Darwin

Question: 10

How much percentage of Oxygen consist in the Atmosphere?

A. 78 percent.
B. 21 percent.
C. 0.03 percent.
D. 5 percent.
show answer

Answer: B. 21 percent.


1 Comment

Comments are closed.