Computer Awareness questions-answers part one

Question: 1

Which of the following is the example of a toggle key?

(A) Alt.
(B) Shift.
(C) Control.
(D) Caps lock.
show answer

Answer: (D) Caps lock.

Question: 2

Rollback in a database is an example of what kind of statement?

(A) TCL.
(B) DCL.
(C) DML.
(D) DDL.
show answer

Answer: (A) TCL.

Question: 3

The disks stores information in which of the following format?

(A) Tables.
(B) Rows and columns.
(C) Blocks.
(D) Tracks and sectors.
show answer

Answer: (D) Tracks and sectors.

Question: 4

Which of the following type of file can be executed without mentioning its extension name?

(A) .exe
(B) .bat
(C) .com
(D) All of the above file format.
show answer

Answer: All of the above file format.

Question: 5

Which of the following makes a programming language slow in execution?

(A) Interpreter.
(B) Compiler.
(C) Assembler.
(D) Linker.
show answer

Answer: (A) Interpreter.

Question: 6

What is the full form of LED?

A. Lowest Emitting Diode.
B. Light Emergency Diode.
C. Light Emitting Diode.
D. Light Emitting Discovery.
show answer

Answer: C. Light Emitting Diode

Question: 7

What is a Zombie?

A. A operating syatem that helps user to communicate with various applications.
B. A computer hacked by someone for unethical purpose.
C. A networking device used for security purpose.
D. A situation when the operating system get corrupted.
show answer

Answer: B. A computer hacked by someone for unethical purpose.

Question: 8

If user want to search anything with FIND option then the user will get it under-

A. File tab
B. Edit tab
C. View tab
D. Format tab
show answer

Answer: B. Edit tab

Question: 9

Which computer port is most suitable for accessing pen drives?

A. Network Interface Card.
B. USB(Universal Serial Bus).
C. Graphics port.
D. Disk drive.
show answer

Answer: B. USB(Universal Serial Bus).

Question: 10

Dial up connection used for connecting the computer system with the Internet. Dial up connection is the-

A. Fastest connection.
B. Slowest connection.
C. Faster than wireless media.
D. Fastest connection used for experiment purposes.
show answer

Answer: B. Slowest connection.