Computer awareness questions

Question: 1

Which of the following is not true about computer files?

(A) They are collection of data saved to a storage medium.
(B) Every file has a file name.
(C) All file extension is established by the user to indicate the computer on which it was created.
(D) All files contains data.
show answer

Answer: (C) All file extension is established by the user to indicate the computer on which it was created.

Question: 2

Which of the following is not an example of hardware?

(A) Microsoft Word.
(B) Printer.
(C) Monitor.
(D) Scanner.
show answer

Answer: (A) Microsoft Word.

Question: 3

Which of the following is a secondary memory device?

(A) Keyboard.
(B) Disk.
(C) ALU.
(D) Mouse.
show answer

Answer: (B) Disk.

Question: 4

The result of a formula in a Microsoft Excel cell is the-

(A) Level.
(B) Value.
(C) Range.
(D) Display value.
show answer

Answer: (B) Value.

Question: 5

Choose the odd one out?

(A) Micro computer.
(B) Minicomputer.
(C) Super computer.
(D) Notebook computer.
show answer

Answer: (C) Super computer.

Question: 6

What is the functionality of Drafts folders?

A. data stored after sent.
B. data stored but not yet sent.
C. data sent but not stored.
D. a permanent blank folder.
show answer

Answer: B. data stored but not yet sent.

Question: 7

Which kind of domain is preferred for a non profit organization?

A. .com
B. .org
C. .edu
D. .net
show answer

Answer: B. .org

Question: 8

What was the name of the first virus that attacked ARPANET?

A. Chromozone.
B. Creeper virus.
C. Bat Virus.
D. Trozan Horse.
show answer

Answer: B. Creeper virus.

Question: 9

A Hacker is a person who is associated with-

A. collection information from others computer without permission.
B. collection user security information such as user name or passwords.
C. gain access control over others private network.
D. all of these.
show answer

Answer: D. all of these.

Question: 10

In Microsoft Word how we can insert an empty field?

A. by pressing ctrl+F1.
B. by pressing ctrl+F9.
C. by pressing ctrl+F10.
D. by pressing ctrl+F11.
show answer

Answer: B. by pressing ctrl+F9.