General Science Questions Answers

Question: 1

Which of the following electromagnetic radiation has the longer wavelength than other?

(A) X rays.
(B) Gamma rays.
(C) Microwaves.
(D) Infrared.
show answer

Answer: (D) Infrared.

Question: 2

Which of the following is known as the “love apple”?

(A) Tomato.
(B) Orange.
(C) Potato.
(D) Lime.
show answer

Answer: (A) Tomato.

Question: 3

Gold dissolved in the mixture of Hcl and Hno3 in the proportion of-

(A) 1:3
(B) 3:1
(C) 1:8
(D) 8:1
show answer

Answer: (B) 3:1

Question: 4

Ivory black produced from which of the following thnigs?

(A) Cherring bones.
(B) Medical watages.
(C) Human Mass.
(D) Coals dust.
show answer

Answer: (A) Cherring bones.

Question: 5

How many bones a child has?

(A) 206
(B) 505
(C) 350
(D) 180
show answer

Answer: (C) 350

Question: 6

Study related with the lifespan in space is called as-

A. Genetics.
B. Gynecology.
C. Exobiology.
D. Taxology.
show answer

Answer: C. Exobiology

Question: 7

Study related to the invention of the origin of new life is called as-

A. Metazoans.
B. Homeothermic.
C. Evolution.
D. Gerontology.
show answer

Answer: C. Evolution

Question: 8

Linnaeus divide organism into two types planate and Animalia. That’s why Linnaeua is called as the-

A. Inventor of Organisms.
B. Father of Heridity.
C. Father of Taxonomy.
D. King of Kingdom.
show answer

Answer: C. Father of Taxonomy.

Question: 9

Mucor is an example of what kind of species?

A. Protista.
B. Monera.
C. Fungi.
D. Planatae.
show answer

Answer: C. Fungi.

Question: 10

In case of Binomial nomenclature system which part is used to written in capital?

A. Species.
B. Genus name.
C. Both Species and Genus name.
D. Only the first letter of the species.
show answer

Answer: B. Genus name.