Current Affairs 20-30 th April, 2014

Question: 1

Joe Biden visit and promises support to Ukraine against russia. Who is Joe Biden?

(A) Prime minister of China.
(B) Vice President of the United States.
(C) President of the United States.
(D) Foreign Minister of India.
show answer

Answer: (B) Vice President of the United States.

Question: 2

Recently who give curative petition to supreme court to decriminalizing the homosexuality?

(A) Prime minister of India.
(B) LGBT community.
(C) President of India.
(D) TATA.
show answer

Answer: (B) LGBT community.

Question: 3

Kiev give permission to Ukraine Government to use army in Sloviansk. Sloviansk is a city in-

(A) Eastern Ukraine.
(B) Western Ukraine.
(C) North Ukraine.
(D) Southern Ukraine.
show answer

Answer: (A) Eastern Ukraine.

Question: 4

Football manager Tito Vilanova died on 17th September. He was an retired coach of which of the following team?

(A) Real Madrid.
(B) Barcelona.
(C) Manchester City.
(D) Manchester United.
show answer

Answer: (B) Barcelona.

Question: 5

Who joined first time as the permanent vice-chancellor of Presidency University?

(A) Sumantra Chattarji.
(B) Debiprosad Sarkar.
(C) Anuradha Lohia.
(D) Avijit Chakraborty.
show answer

Answer: (C) Anuradha Lohia.

Question: 6

Welspun is the largest Indian solar plant situated in which of the following state in India?

(A) Madhya Pradesh.
(B) Uttar Pradesh.
(C) Maharashtra.
(D) West Bengal.
show answer

Answer: (A) Madhya Pradesh.

Question: 7

Rajiv Gandhi Leadership Award 2014 was given to which of the following personality?

(A) Narendra Modi.
(B) Chetan Bahgat.
(C) Aarti Devi.
(D) Ajim Premji.
show answer

Answer: (C) Aarti Devi.

Question: 8

Larsen & Toubro Limited also popularly known as L&T is an India’s largest-

(A) Medical Company.
(B) Engineering Company.
(C) Food Industry.
(D) Regional Rural Bank .
show answer

Answer: (B) Engineering Company.

Question: 9

Tata Group is a multinational corporation of India which was founded in 1868 by-

(A) Ratan Tata.
(B) Jamsetji Tata.
(C) Cyrus Pallonji Mistry.
(D) J. R. D. Tata.
show answer

Answer: (B) Jamsetji Tata.

Question: 10

Finance Minister of India recently appointed ILa Patnaik as the –

(A) Chief Justice of India.
(B) Solicitor General of India.
(C) Principal Economic Advisor of India.
(D) Foreign Minister of India.
show answer

Answer: (C) Principal Economic Advisor of India.