Current Affairs Questions June 2014

Question: 1

The 61st National Award for best film is given to which of the following film?

(A) Samskara.
(B) Paan Singh Tomar.
(C) Ship of Theseus.
(D) Byari.
show answer

Answer: (C) Ship of Theseus.

Question: 2

Which film got Oscar 2013 best picture Award?

(A) Zero Dark Thirty.
(B) War Horse.
(C) Life of Pi.
(D) 12 Years a Slave.
show answer

Answer: (D) 12 Years a Slave.

Question: 3

Which of the following New airline recently in 2013 got approval in India?

(A) Taj Air.
(B) Air Asia.
(C) Air Deccan.
(D) Fly Emirates.
show answer

Answer: (B) Air Asia.

Question: 4

In French open 2014 Men’s single final Rafael Nadal(Spain) beats which of the following player?

(A) Novak Djokovic.
(B) Julien Benneteau.
(C) Edouard Roger-Vasselin.
(D) Roger Federer.
show answer

Answer: (A) Novak Djokovic.

Question: 5

In French open 2014 Women’s single final Maria Sharapova(Russia) beats whom?

(A) Peng Shuai.
(B) Hsieh Su-wei.
(C) Simona Halep.
(D) Sania Mirza.
show answer

Answer: (C) Simona Halep.

Question: 6

Kanyashree Prakalpa is an State Government scheme launched by which of the following state in India?

(A) Uttarpradesh.
(B) West Bengal.
(C) Madhya Pradesh.
(D) Jammu and Kashmir.
show answer

Answer: (B) West Bengal.

Question: 7

Salman Rushdie go the Pen Printer Prize award for his outstanding performence in which field?

(A) Sports.
(B) Science and technology.
(C) Literature.
(D) Medicine.
show answer

Answer: (C) Literature.

Question: 8

World Food Prize is an award associated with World Food and Agriculture. The 2014 World Food Prize goes to-

(A) Sanjaya Rajaram.
(B) Malala Yusufjai.
(C) Kailash Satyarthi.
(D) Lakshmi Mittal.
show answer

Answer: (A) Sanjaya Rajaram.

Question: 9

Who takes in charge as the revenue secretary of the Ministry of Finance?

(A) Arun Jaitly.
(B) Amit Mishra.
(C) Shri Shaktikanta Das.
(D) Radha Mohan Singh.
show answer

Answer: (C) Shri Shaktikanta Das.

Question: 10

Recently which Airport in India bagged the Airport Service Quality(ASQ) award, given for the biggest improvement in Airport services of Asia Pacific Region?

(A) Kolkata Airport.
(B) Mumbai Airport.
(C) Delhi Airport.
(D) Lucknow Airport.
show answer

Answer: (A) Kolkata Airport.