Quizzes on Three Gold Scheme launched by Prime Minister Narendra Modi- Nov 5, 2015

Question: 1

Indian Prime Minister Narendra Modi has been declared three Gold Scheme. WHich of the following is not among them?

(A) Gold Monetisation Scheme.
(B) Sovereign Gold Bond Scheme.
(C) Gold Coin and Bullion Scheme.
(D) World Gold Scheme.
show answer

Answer: (D) World Gold Scheme.

Question: 2

What is the tagline for Gold Monetisation Scheme, launched in the month of november,2015 by Indian prime minister Narendra Modi?

(A) Invest Wisely. Earn Safely.
(B) Earn, While you secure.
(C) Invest and Earn.
(D) Secure Earning.
show answer

Answer: (B) Earn, While you secure.

Question: 3

What is the maximum timeline of depositing gold under Gold Monetisation Scheme?

(A) 1-3 Years.
(B) 5-7 Years.
(C) 12-15 Years.
(D) 100 Years.
show answer

Answer: (C) 12-15 Years.

Question: 4

Maximum how much gold one can deposit under Sovereign Gold Bond Scheme?

(A) 100 Grams.
(B) 200 Grams.
(C) 500 Grams.
(D) 800 Grams.
show answer

Answer: (C) 500 Grams.

Question: 5

What is the maximum timeline of depositing gold under Sovereign Gold Bond Scheme?

(A) 1 Year.
(B) 5 Years.
(C) 8 Years.
(D) 15 Years.
show answer

Answer: (C) 8 Years.

Question: 6

How much percent of interest one can earn under Sovereign Gold Bond Scheme launched by Prime Minister Narendra Modi?

(A) 2.75%.
(B) 3.75%.
(C) 4.75%.
(D) 5.75%.
show answer

Answer: (A) 2.75%.

Question: 7

Minimum how much gold have to deposite Under Sovereign Gold Bond Scheme?

(A) 1 Grams.
(B) 2 Grams.
(C) 3 Grams.
(D) 4 Grams.
show answer

Answer: (B) 2 Grams.

Question: 8

What is the tagline for Sovereign Gold Bond Scheme, launched in the month of november,2015 by Indian prime minister Narendra Modi?

(A) Essential Earnings.
(B) Earn, While you secure.
(C) Invest Wisely. Earn Safely.
(D) Sovereign Gold Earning.
show answer

Answer: (C) Invest Wisely. Earn Safely.

Question: 9

What is the minimum timeline of depositing gold under Gold Monetisation Scheme?

(A) 1 month.
(B) 6 months.
(C) 1 Year.
(D) 5 Years.
show answer

Answer: (C) 1 Year.

Question: 10

Minimum how much gold have to deposite Under Gold Monetisation Scheme?

(A) 1 Grams.
(B) 10 Grams.
(C) 20 Grams.
(D) 30 Grams.
show answer

Answer: (D) 30 Grams.