Current Affairs Questions Answers 13th July, 2017

Daily Current Affairs Update

Question: 1

Who is recently appointed as the Chief Financial Officer(CFO) for twitter?

(A) Ned Segal
(B) Anthony Noto
(C) Downtown Josh Brown
(D) Blair H duQuesnay
show answer

Answer: (A) Ned Segal (Succeed=Anthony Noto)

Question: 2

Who has been rose to the top position in the Women’s Tennis Association(WTA) rankings?

(A) Karolina Pliskova(Czech Republic)
(B) Angelique Kerber(Germany)
(C) Simona Halep(Romania)
(D) None of these
show answer

Answer: (A) Karolina Pliskova(Czech Republic)

Question: 3

Who will chair ministerial session and plenary session at 22nd World Petroleum Congress in Istanbul?

(A) Dharmendra Pradhan
(B) Arvind Kejriwal
(C) Amit Mishra
(D) None of these
show answer

Answer: (A) Dharmendra Pradhan

Question: 4

Who has been appointed as the female Chief Executive Officer(CEO) of Iran to lead national airline?

(A) Farzaneh Sharafbani
(B) John Thain
(C) Bill McDermott
(D) Jeff Noddle
show answer

Answer: (A) Farzaneh Sharafbani

Question: 5

Who is the current president of Iran?

(A) Hassan Rouhani
(B) Eshaq Jahangiri
(C) Ali Larijani
(D) Ali Khamenei
show answer

Answer: (A) Hassan Rouhani

Question: 6

The cabinet approves establishment of The International Rice Research Institute(IRRI) at-

(A) Kolkata
(B) Varanasi
(C) Mumbai
(D) Chennai
show answer

Answer: (B) Varanasi

Question: 7

Where is the headquarter of Tesla, a automobile company?

(A) Paris
(B) California,USA
(C) Vienna
(D) Singapore
show answer

Answer: (B) California,USA

Question: 8

Who is the current Governor of Sikkim?

(A) Danny Denzongpa
(B) Pawan Kumar Chamling
(C) Shriniwas Patil
(D) B. B. Gurung
show answer

Answer: (C) Shriniwas Patil

Question: 9

The headquarter of World Bank is at-

(A) Rome, France
(B) Washington DC
(C) Teheran
(D) None of these
show answer

Answer: (B) Washington DC

Question: 10

India’s first Technology and Innovation Support Center(TISC) will be set up in which of the following state?

(A) Punjab
(B) West Bengal
(C) Uttar Pradesh
(D) Kerala
show answer

Answer: (A) Punjab