Current Affairs Questions Answers 22nd July 2017

Daily Current Affairs Update
current affairs

Question: 1

UK’s Jaguar Land Rover will open first overseas engine plant in-

(A) India
(B) China
(C) Pakistan
(D) Bangladesh
show answer

Answer: (B) China (10.9 billion yuan)

Question: 2

Who has been recently appointed as the chief operating officer of Online truck aggregator Blackbuck?

(A) Rajesh Yabaji
(B) Arvind Singhal
(C) Chanakya Hridaya
(D) None of these
show answer

Answer: (B) Arvind Singhal

Question: 3

Who has been elected to head UK’s committee on immigration & visas?

(A) Keith Vaz
(B) Shekhar Niyogi
(C) Devesh Kumar Agarwal
(D) None of these
show answer

Answer: (A) Keith Vaz(Indian Origin MP)

Question: 4

What is the currency of United Kingdom?

(A) Dinar
(B) Pound Sterling
(C) Yuan
(D) Euro
show answer

Answer: (B) Pound Sterling

Question: 5

Who has been recently nominated as Afghanistan’s ambassador by US president Donald Trump?

(A) Rick Dearborn
(B) John Bass
(C) Ivanka Trump
(D) Sebastian Gorka
show answer

Answer: (B) John Bass

Question: 6

What is the capital of Turkey?

(A) Istanbul
(B) Ankara
(C) Hattusa
(D) Ephesus
show answer

Answer: (B) Ankara

Question: 7

What is the currency of Japan?

(A) Dinar
(B) Yuan
(C) Yen
(D) Real
show answer

Answer: (C) Yen

Question: 8

Which Indian Bollywood actress will be honoured at 42nd Toronto Film Festival?

(A) Madhuri Dixit
(B) Priyanka Chopra
(C) Preety Zinta
(D) Kriti Sanon
show answer

Answer: (B) Priyanka Chopra(Guest of Honour)

Question: 9

Who has been appointed as the new chairman of LeEco?

(A) Sun Hongbin
(B) Taleb Rifai
(C) Jia Yueting
(D) None of these
show answer

Answer: (A) Sun Hongbin(LeEco is a Chinese multinational conglomerate corporation)

Question: 10

The Indian Government has approved ______ for Integrated Child Development Services Scheme(ICDS) in the year 2017-18?

(A) 10,200 Crore
(B) 14,680 Crore
(C) 12,400 Crore
(D) 1,000 Crore
show answer

Answer: (B) 14,680 Crore