PSC MISCELLANEOUS PRELI Practice Questions 3

practice set

Question: 1

Kamakhya Temple is in which of the following state?

A. Gujarat
B. Haryana
C. Assam
D. Maharashtra
show answer

Answer: C. Assam

Explanation: Kamkhya Temple also known as kamrup-Kamakhya, a hindu temple, dedicated to the mother goddess kamakhya. It is located on Nilachal Hills in the western part of Guwahati, Assam, India. It is the most sacred and oldest of the 51 Shakti Pithas.

Question: 2

The famous Birla Mandir is in-

A. West bengal
B. Jaipur
C. Kerala
D. Karnataka
show answer

Answer: B. Jaipur

Question: 3

Konark Sun Temple is in-

A. Odisha
B. Tamil Nadu
C. Punjab
D. Maharashtra
show answer

Answer: A. Odisha

Question: 4

Sambhar Wildlife Sanctuary is in which of the following state?

A. Rajasthan
B. Uttarakhand
C. Jammu & Kashmir
D. West Bengal
show answer

Answer: A. Rajasthan

Question: 5

Kanha national park is in-

A. Madhya Pradesh
B. Kerala
C. Rajasthan
D. Gujarat
show answer

Answer: A. Madhya Pradesh

Question: 6

Corbett National park is situated in which state?

A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Telegana
D. Himachal Pradesh
show answer

Answer: A. Uttarakhand

Question: 7

The headquarter of United Bank of India is in-

A. Vadodra
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Delhi
show answer

Answer: B. Kolkata

Question: 8

Where is the headquarter of Syndicate Bank?

A. Manipal
B. Chennai
C. Mangalore
D. Pune
show answer

Answer: A. Manipal

Question: 9

What is the tagline of Bharatiya Mahila Bank?

A. Empowering Women, Empowering India.
B. A Friend You can Bank Upon
C. Mahila Morcha of India
D. Banking for All
show answer

Answer: A. Empowering Women, Empowering India.

Question: 10

“Honours Your Trust” – is the tagline of which of the following bank?

A. Bank of Baroda
B. Oriental Bank of Commerence
C. Vijaya Bank
D. UCO Bank
show answer

Answer: D. UCO Bank