PSC MISCELLANEOUS PRELI Practice Questions

practice set

Question: 1

The blue revolution is associated with-

A. Fish Production
B. Petroleum Production
C. Fertilizer
D. Food grains
show answer

Answer: A. Fish Production

Question: 2

Silver revolution is related to-

A. Food grains
B. Egg and Poultry
C. Milk production
D. Cotton
show answer

Answer: D. Cotton

Question: 3

Red evolution is realted to-

A. Oil seeds production
B. Meat & Tomate production
C. Jute Production
D. Overall development of agriculture
show answer

Answer: B. Meat & Tomate production

Question: 4

Srisailam Dam is in which state in India?

A. Maharashtra
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Kerala
show answer

Answer: B. Andhra Pradesh

Question: 5

Mettur Dam is located at-

A. Tamil Nadu
B. West Bengal
C. Jammu & Kashmir
D. Gujarat
show answer

Answer: A. Tamil Nadu

Question: 6

Rihand Dam is in which state in India?

A. Punjab
B. Telengana
C. Madhya Pradesh
D. Uttar Pradesh
show answer

Answer: D. Uttar Pradesh

Question: 7

Koteshwar Dam is located at-

A. Maharashtra/td>
B. Uttarakhand
C. Gujarat
D. None of these
show answer

Answer: B. Uttarakhand

Question: 8

Chhanu dance is associated with which state?

A. West Bengal
B. Jharkhand
C. Meghalaya
D. Karnataka
show answer

Answer: B. Jharkhand

Question: 9

Laho is fold dance form of which of the following state?

A. Manipur
B. Rajasthan
C. Meghalaya
D. Uttar Pradesh
show answer

Answer: C. Meghalaya

Question: 10

Which of the following dance form is of Assam?

A. Jhora
B. Bihu
C. Rauf
D. Jhumar
show answer

Answer: B. Bihu