Current Affairs Questions for Bank, SSC & UPSC: 11th July 2018

Current Affairs Questions for Bank, SSC and UPSC are mainly based on GK and latest news affairs. To solve current affairs questions in exam you need to follow current affairs on topics like; arts, science, technology, economy, politics, sports, awards, inventions, appointments, important days and etc. Now you can easily get these current affairs topics based questions and answers on Generalknowledgerock.com. We are here to provide you the most latest gk and important current affairs questions for Bank, IBPS, RBI, SBI, PO, CLERK, SSC, UPSC or other competitive exams. Try these quiz based Current Affairs Questions of 11th July 2018.

current affairs bank ssc upsc 11th July 2018

Current Affairs Questions for Bank, SSC & UPSC: 11th July 2018

Q1. Who is the Chairman of the first law commission in India?
(A) M. C. Setalvad
(B) Ajit Prakash Shah
(C) B. S. Chauhan
(D) None of these
Answer: Option A

Q2. Which of the following public university has been granted with the Institute of Eminence Status?
(A) IITKharagpur
(B) IIT-Delhi
(C) IIT Madras
(D) IITKanpur
Answer: Option B

Q3. World Population Day is to raise awareness about global population problem. It is celebrated every year on-
(A) 3rd July
(B) 5th July
(C) 11th July
(D) 15th July
Answer: Option C

Q4. The first Law Commission of Independent India established in-
(A) 1955
(B) 1956
(C) 1966
(D) 1967
Answer: Option A

Q5. Who has been recently appointed as the current foreign minister of UK?
(A) Philip Hammond
(B) David Miliband
(C) Jeremy Hunt
(D) Boris Johnson
Answer: Option C

Q6. Which of the following place is the capital of Himachal Pradesh?
(A) Kalka
(B) Kullu
(C) Manali
(D) Shimla
Answer: Option D

Q7. Karnataka bank has recently launched a service for customers to withdraw cash at its PoS terminals. This service named as-
(A) Cash@PoS
(B) Buddy
(C) GO Cash
(D) CashATM
Answer: Option A

Q8. Supreme Court of india established in-
(A) 1936, 1st October
(B) 1937, 1st October
(C) 1938, 2nd July
(D) 1939, 2nd July
Answer: Option B

Q9. Which of the following National park is not located in Uttarakhand?
(A) Govind National Park
(B) Nanda Devi National Park
(C) Ranthambore National Park
(D) Jim Corbett National Park
Answer: Option C

Q10. Which of the following is the 2nd capital of Himachal Pradesh (at the time of winter)?
(A) Shimla
(B) Dharmasala
(C) Manali
(D) Dalhousie
Answer: Option B

Also Read: