GK & Current Affairs Questions: July 24, 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you can practice Static GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines of India & World. Here is the top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers & PDF of July 24, 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

Current Affairs GK Questions: July 24, 2018

Q1. NITI Aayog and Lupin Foundation signed a Statement of Intent (SoI) to collaborate in Aspirational Districts Programme. Who is the chairman of NITI Aayog?
(A) Rajiv Kumar
(B) Narendra Modi
(C) Amitabh Kant
(D) Dinesh Arora
Answer: Option B

Q2. India-Bangladesh Joint Committee meeting on Border Haats concluded in Agartala, Tripura. What is the currency of Bangladesh?
(A) Dollar
(B) Rupee
(C) Taka
(D) Dinar
Answer: Option C

Q3. India has boosted its strategic partnership with the fast developing East African country Rwanda by extending USD 200 million lines of credit to Rwanda. What is the capital of Rwanda?
(A) Kigali
(B) Nyanza
(C) Kibuye
(D) Tanz
Answer: Option A

Q4. Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari has announced 5400 crores rupees for the development project at Guna District, Madhya Pradesh. Who is the current governor of Madhya Pradesh?
(A) Prof. Jagdish Mukhi
(B) Smt. Anandiben Patel
(C) Shri Kummanam Rajasekharan
(D) Shri Shriniwas Dadasaheb Patil
Answer: Option B

Q5. World Junior Squash Championships held in Chennai, India. Which of the following country has won the highest titles in the championship?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Egypt
(D) Finland
Answer: Option C

Q6. Olympic and Para Olympic medallists will now get pension of Rs 20,000 under the scheme of ‘Pension to Meritorious Sportspersons’. Who is the current sports minister of India?
(A) Rajyavardhan Singh Rathore
(B) Shri Inderjit Singh Rao
(C) Shri Jual Oram
(D) Shri Shiv Pratap Shukla
Answer: Option A

Q7. 2022 Winter Olympics will be held in-
(A) London, UK
(B) New York, United States
(C) Moscow, Russia
(D) Beijing, China
Answer: Option D

Q8. Dhanvir Singh from Punjab set new record in 15th National Youth Athletics Championships and enters into the route to gold medal. Dhanvir Singh is a-
(A) Swimmer
(B) Shot-putter
(C) Sprinter
(D) Boxer
Answer: Option B

Q9. Justice Syeda Tahira Safdar appointed as the first women chief Justice of-
(A) Bedford High Court, England
(B) Balochistan High Court, Pakistan
(C) Bombay High Court, India
(D) None of thse.
Answer: Option B

Q10. Rakesh Sharma has been appointed as the chief commercial officer (CCO) of Bajaj Auto Ltd. Who is the founder of Bajaj Auto Ltd.?
(A) Jamnalal Bajaj
(B) Rahul Bajaj
(C) Rajiv Bajaj
(D) None of thse.
Answer: Option A