GK & Current Affairs Questions: July 25, 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you can practice Static GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines of India & World. Here is the top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers & PDF of July 25, 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Questions: July 25, 2018

Q1. Life insurance business house “Max Financial Services” appointed whom as the nonexecutive chairman of the company?
(A) Analjit Singh
(B) Naina Lal Kidwai
(C) Dipankar Gupta
(D) None of these
Answer: Option A

Q2. Odisha government set up a minitrial committee for the development of Odia film. The committee will be headed by-
(A) S B Behera
(B) Prafulla Samal
(C) Ananta Das
(D) None of these
Answer: Option A

Q3. Ministry of Women and Child Development has launched a campaign named #Childline1098 for providing 24 hours child helpline service. Who is the current Women and Child Development minister of India?
(A) Shri Jual Oram
(B) Smt. Smriti Zubin Irani
(C) Smt. Maneka Sanjay Gandhi
(D) Smt. Nirmala Sitharaman
Answer: Option C

Q4. India announced two lines of credit worth $200 million to Uganada for energy infrastructure, agriculture and dairy sectors. Who is the president of Uganda?
(A) Edward Ssekandi
(B) Ruhakana Rugunda
(C) Yoweri Museveni
(D) None of these
Answer: Option C

Q5. A 3-day long 10th BRICS summit 2018 started in-
(A) Brasilia, Brazil
(B) Moscow, Russia
(C) Beijing, China
(D) Johannesburg, South Africa
Answer: Option D
Explanation: The theme of 10th BRICS Summit 2018 is “BRICS in Africa: Collaboration for inclusive growth and shared prosperity in the 4th Industrial Revolution”.

Q6. 4 Agreements has been recently signed between India and Uganda. The agreements are signed by Indian PM Narendra Modi and Uganda President Yoweri Museveni. What is the currency of Uganda?
(A) Uganda Dinar
(B) Euro
(C) Ugandan shilling
(D) Dollar
Answer: Option C

Q7. As per the recently published Fortune ’40 Under 40′ list which of the following person is at the top place?
(A) Kevin Systrom
(B) Wang Xing
(C) Mark Zuckerberg
(D) Bill Gates
Answer: Option A
Explanation: Kevin Systrom is the Co-founder and CEO of Instagram.

Q8. Michael Ondaatje again is in the Man Booker prize long list with his novel “Warlight”. Michael Ondaatje is from-
(A) Canada
(B) India
(C) Germany
(D) Australia
Answer: Option A

Q9. Two high-level committees have been set up to fight against mob violence and lynching. The two committees will be headed by Union Home Minister Rajnath Singh and Union Home Secretary-
(A) Prakash Jha
(B) Jual Oram
(C) Rajiv Gauba
(D) Suresh Prabhu
Answer: Option B

Q10. South India based Federal Bank will soon start its service in Bahrain, Kuwait and Singapore. Who is the current MD & CEO of Federal Bank?
(A) Shyam Srinivasan
(B) K.P Hormis
(C) K.M Chandrasekhar
(D) None of them
Answer: Option A