GK & Current Affairs Questions: July 26, 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you can practice Static GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines of India & World. Here is the top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers & PDF of July 26, 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Questions: July 26, 2018

Q1. Kerala Tourism Development Corporation (KTDC) launches first Indian state run all-women hotel ‘Hostess’. Who is the current chief minister of Kerala?
(A) Pinarayi Vijayan
(B) Shri Raghubar Das
(C) Smt. Vasundhara Raje
(D) Yogi Aditya Nath
Answer: Option A

Q2. 19th anniversery of Kargil Vijay Diwas was celebrated on 26th July, 2018. Defense minister Nirmala Sitaram shows respect to the soldiers who lost their life during India Pakistan Kargil war in-
(A) 1990
(B) 1995
(C) 1999
(D) 2000
Answer: Option C

Q3. Rajasthan Chief Minister Vasundhara Raje has recently launched a mobile app which will help farmers to inform about defunct transformers. What is the name of that App?
(A) Bijli Bajao
(B) Bijli Mitra
(C) Bright Light
(D) Energy India
Answer: Option B

Q4. Invest India (National Investment Promotion and Facilitation Agency) has signed a memorandum of understanding with Business France to promote start-ups of India and France. What is the capital of France?
(A) Nice
(B) Marseille
(C) Paris
(D) Lyon
Answer: Option C

Q5. After “India after Gandhi” and “Gandhi before India” Indian historian and author Ramachandra Guha pens another book named “Gandhi: The years that changed the world (1914-1948)”. The book will be published on-
(A) July, 2018
(B) September, 2018
(C) December, 2018
(D) January, 2019
Answer: Option B

Q6. Veteran journalist Swapan Sarkar passed away at the age of 67. Swapam sarkar has worked with many popular Indian dailies including; Ananda Bazaar Patrika (ABP). He was a specialist journalist of which of the following stream?
(A) Arts
(B) Technology
(C) Sports
(D) Politics
Answer: Option C

Q7. Oxigen and Fincare Small Finance Bank signed an agreement to launch branchless banking service using Oxygen’s new device-
(A) Oxigen Drum
(B) ATM Oxi Bank
(C) Oxigen Micro ATM Super PoS
(D) Oxigen Service Bank ATM
Answer: Option C

Q8. 18th Unicef International Children’s Film Festival celebrated in-
(A) New Delhi, India
(B) Mumbai, India
(C) Kolkata, India
(D) Bangalore, India
Answer: Option C

Q9. Global Disability Summit 2018 held in-
(A) New York, US
(B) London, UK
(C) Moscow, Russia
(D) New Delhi, India
Answer: Option B

Q10. Which of the following player has won 2018 World Cup goal of the tournament award?
(A) Cristiano Ronaldo
(B) Lionel Messi
(C) Kylian Mbappe
(D) Benjamin Pavard
Answer: Option D