GK & Current Affairs Quiz: 10th July 2018

gk current affairs quiz

Daily latest GK & Current Affairs Quiz type questions answers are the best way to practice current affairs for Banking Exams, SSC, UPSC, Railway, IBPS & other Competitive Exams. Current Affairs MCQ quiz type questions for competitive exams are based on the most recent news and events on subjects like; history, polity, finance, science, technology, awards and games. Practicing current affairs quiz type questions will help you to get aware of the latest headlines nationally and internationally. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz questions answers of 10th July 2018 for exam aspirants and also for general readers.

gk & current affairs quiz 10th July 2018

GK & Current Affairs Quiz: 10th July 2018

Q1. Dipa Karmakar won gold in Gymnastics World Challenge Cup held in-
(A) New York, United States.
(B) Mersin, Turkey
(C) New Delhi, India
(D) None of these.
Answer: Option B

Q2. Sebastian Vettel has won the British Grand Prix title by beating-
(A) Lewis Hamilton.
(B) V. Bottas.
(C) Daniel Ricciardo
(D) Kimi Räikkönen
Answer: Option A

Q3. Indian Mountaineer Satyarup Siddhanta became the 2nd Indian to climbs the highest volcano in the world. What is the name of that volcano?
(A) Mount Etna
(B) Krakatoa
(C) Ojos del Salado
(D) Nevado del Ruiz
Answer: Option C

Q4. Ojos del Salado , the highest volcano in the world, located in-
(A) Brazil.
(B) Costa Rica
(C) Argentina-Chile border.
(D) Kenya
Answer: Option C

Q5. International Cooperatives day celebrated on-
(A) 1st July 2018.
(B) 2nd July 2018.
(C) 7th July 2018
(D) 30th July 2018.
Answer: Option C.

Q6. Which of the following person has been recently appointed as the new chairperson of the National Green Tribunal (NGT)?
(A) Justice Dipak Misra.
(B) Justice Ranjan Gogoi.
(C) Justice Kurian Joseph.
(D) Justice Adarsh Kumar Goel.
Answer: Option D

Q7. Who is the current chief justice of India?
(A) Justice H.L. Dattu.
(B) Justice Dipak Misra.
(C) Justice Arun Kumar Mishra.
(D) None of these.
Answer: Option B

Q8. Which of the following public university has been granted the Institute of Eminence Status ?
(A) IISC Bangalore.
(B) IIT Bombay.
(C) IIT Delhi.
(D) All of these.
Answer: Option D

Q9. Indian railway has started first Double Stack Dwarf Container which will services from-
(A) Rajkot.
(B) Kolkata.
(C) Nagpur.
(D) Lucknow.
Answer: Option A

Q10. Who is the current chief minister (CM) of Gujarat?
(A) Vijay Rupani
(B) Shri Thiru Edappadi K. Palaniswami
(C) Shri Manohar Parrikar
(D) Dr. Raman Singh
Answer: Option A

You may also like to Read: