GK & Current Affairs Quiz: 12th July 2018

gk current affairs quiz

Daily latest GK & Current Affairs Quiz type questions answers are the best way to practice current affairs for Banking Exams, SSC, UPSC, Railway, IBPS & other Competitive Exams. Current Affairs MCQ quiz type questions for competitive exams are based on the most recent news and events on subjects like; history, polity, finance, science, technology, awards and games. Practicing current affairs quiz type questions will help you to get aware of the latest headlines nationally and internationally. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz questions answers of 12th July 2018 for exam aspirants and also for general readers.

gk current affairs quiz 12th July 2018

GK & Current Affairs Quiz: 12th July 2018

Q1. New headquarters building of the Archaeological Survey of India (ASI) has been launched by Indian Prime Minister Narendra Modi. ASI is formed in-
(A) 1861
(B) 1871
(C) 1971
(D) 2001
Answer: Option A

Q2. As per the America’s richest self-made women list published by Forbe’s, which of the following women is in the list as the youngest person?
(A) Jayshree Ullal
(B) Neerja Sethi
(C) Kylie Jenner
(D) None of these.
Answer: Option C

Q3. Gujarat government will invest 39-cr for “Seema Darshan” project for border tourism. Who is the current chief minister of Gujarat?
(A) Om Prakash Kohli
(B) Vijay Rupani
(C) Shri Pema Khandu
(D) Shri Biplab Kumar Deb
Answer: Option B

Q4. India becomes the 69th shareholder of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Where is the headquarter of EBRD?
(A) New York, US
(B) London, United Kingdom
(C) Geneva, Switzerland
(D) Beijing, China
Answer: Option B

Q5. Who is the president of European Bank for Reconstruction and Development ?
(A) Suma Chakrabarti
(B) Jacques Attali
(C) Thomas Mirow
(D) Jean Lemierre
Answer: Option A

Q6. 1st ever ‘India Tourism Mart’ will be organised in this September 2018 to increase tourist footfalls into the country. Who is the current tourism Minister of India?
(A) Shri Ram Naik
(B) Shri. K. J. Alphons
(C) Shri Manoj Sinha
(D) Shri Alphons Kannanthanam
Answer: Option B

Q7. Bank of Baroda partnership with South Korea’s KB Financial Group to develop innovative payment system and issuance of branded cards. Who is the CEO of KB Fiancial Group?
(A) Hur Yin
(B) Lee Dong-Cheol
(C) Jong Gyu Yoon
(D) None of these
Answer: Option C

Q8. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has celebrated its 37th foundation day across the nation. NABARD is headquartered in-
(A) Mumbai, Maharashtra
(B) Kolkata, West Bengal
(C) Chennai, Tamil Nadu
(D) Pune, Maharashtra
Answer: Option A

Q9. Head of the Sadhu Vaswani mission, Dada Vaswani passed away at the age of 99. He was an famous-
(A) Painter
(B) Athletic
(C) Spiritual Leader
(D) Jim Corbett National Park
Answer: Option C

Q10. 2018 Asia Cup Archery held in Taipei, Taiwan. India ranks at-
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) 4th
Answer: Option C

Current Affairs Quiz 13th July 2018

You may also like to read: