GK & Current Affairs Quiz: 13th July 2018

gk current affairs quiz

Daily latest GK & Current Affairs Quiz type questions answers are the best way to practice current affairs for Banking Exams, SSC, UPSC, Railway, IBPS & other Competitive Exams. Current Affairs MCQ quiz type questions for competitive exams are based on the most recent news and events on subjects like; history, polity, finance, science, technology, awards and games. Practicing current affairs quiz type questions will help you to get aware of the latest headlines nationally and internationally. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz questions answers of 13th July 2018 for exam aspirants and also for general readers.

gk current affairs quiz 13th july 2018

GK & Current Affairs Quiz: 13th July 2018

Q1. Recently National Thermal Power Corporation Limited (NTPC) has signs a Rs. 1,500 crore loan agreement with HDFC bank. NTPC limited is headquartered in-
(A) Kolkata
(B) New Delhi
(C) Mumbai
(D) Chennai
Answer: Option B

Q2. Telecom Commission has agrees to the net neutrality recommendation of Telecom Regulatory Authority of India’s (TRAI), so that internet service providers (ISP’s) should treat all data equally irrespective of users, content, site or application. Who is the current chairman of TRAI?
(A) Sunil Kumar Gupta
(B) Neerja Sethi
(C) R. S. Sharma
(D) None of these.
Answer: Option C

Q3. Who is the current Railway Minister of India?
(A) Shri Thaawar Chand Gehlot
(B) Piyush Goyal
(C) Shri Manoj Sinha
(D) Shri Hardeep Singh Puri
Answer: Option B

Q4. Who is the current president of South Korea?
(A) Moon Jae-in
(B) Park Geun-hye
(C) Lee Myung-bak
(D) Roh Moo-hyun
Answer: Option A

Q5. Who is the first woman to win gold at World Junior Athletics?
(A) Dutee Chand
(B) Hima Das
(C) Anuradha Biswal
(D) Anju Bobby Jeorge
Answer: Option B

Q6. National Thermal Power Corporation Limited (NTPC) has built a 250 MW Solar Power Plant in Madhya Pradesh. Madhya Pradesh CM _____ inaugurated the Solar Plant built under Make in India initiative?
(A) Smt. Vasundhara Raje
(B) Dr. Raman Singh
(C) Shri Biplab Kumar Deb
(D) Shri Shivraj Singh Chouhan
Answer: Option D

Q7. Who has been recently appointed as the executive director of the panel on digital cooperation establishes by United Nations chief Antonio Guterres?
(A) Jack ma
(B) Melinda Gates
(C) Amandeep Singh Gill
(D) Mark Zuckerburg.
Answer: Option C

Q8. Reliance Industries Chairman Mukesh Ambani Pips Jack Ma to become Asia’s richest person. Jack Ma is the founder Chinese e-commerce company of-
(A) Tencent
(B) Alibaba
(C) Baidu
(D) QQ
Answer: Option B

Q9. Who is the founder of Archaeological Survey of India?
(A) B. B. Lal
(B) Alexander Cunningham
(C) Usha Sharma
(D) B. K. Thapar
Answer: Option B

Q10. Who has been recently appointed as the Director General of Indian think tank ICWA (Indian Council of World Affairs)?
(A) Tej Bahadur Sapru
(B) Smt. Kirron Kher
(C) Dr. T.C.A. Raghavan
(D) None of them.
Answer: Option C

Current Affairs Quiz 14-15th July 2018

You may also like to read: