GK & Current Affairs Quiz: 14-15th July 2018

Daily latest GK & Current Affairs Quiz type questions answers are the best way to practice current affairs for Banking Exams, SSC, UPSC, Railway, IBPS & other Competitive Exams. Current Affairs MCQ quiz type questions for competitive exams are based on the most recent news and events on subjects like; history, polity, finance, science, technology, awards and games. Practicing current affairs quiz type questions will help you to get aware of the latest headlines nationally and internationally. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz questions answers of 14-15th July 2018 for exam aspirants and also for general readers.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Quiz: 14-15th July 2018

Q1. Recently The Archaeological Survey of India (ASI) lifts ban on photography of centrally protected monuments. The Archaeological Survey of India founded in-
(A) 1861
(B) 1891
(C) 1961
(D) 1991
Answer: Option A

Q2. Metals and Mining company Vedanta Ltd. Re-appoints _____ as the full time director?
(A) Anil Agarwal
(B) Navin Agarwal
(C) Kuldip K Kaura
(D) None of these.
Answer: Option B

Q3. The Archaeological Survey of India lifts ban on photography of centrally protected monuments except-
(A) Taj Mahal
(B) Ajanta Caves
(C) Leh Palace
(D) All of these
Answer: Option D

Q4. Former Director General of Civil Aviation Kanu Gohain passed away at the age of 68. Who is the current Director General of Civil Aviation?
(A) Shri Rajiv Gaur
(B) Sh. Keshav Rao
(C) B S Bhullar
(D) Smt. Ruchika Gupta
Answer: Option C

Q5. Kalpesh Yagnik passed away at the age of 55. He was a journalist and editor of-?
(A) The Hindu
(B) Times of India
(C) Dainik Bhaskar
(D) All of these.
Answer: Option C

Q6. Prof N N Wig died at the age of 88. He was the-
(A) doyen of India Psychiatry
(B) editor of Dainik Bhaskar
(C) famous painter of India.
(D) None of these.
Answer: Option A

Q7. Ministry of Drinking Water and Sanitation Launches an independent survey agency-?
(A) Sanitation India 2018.
(B) Swachh Survekshan Grameen 2018.
(C) Jal Dan 2018.
(D) None of these.
Answer: Option B

Q8. Who is the Minister of Drinking Water and Sanitation?
(A) Uma Bharati
(B) Dr. Mahesh Sharma
(C) Shri S.S. Ahluwalia
(D) Shri Manoj Sinha
Answer: Option B

Q9. As per Indian High Commissioner Harsh Vardhan Shringla, World’s largest integrated Indian Visa Application Centre inaugurated in?
(A) Moscow, Russia
(B) New Delhi, India
(C) Dhaka, Bangladesh
(D) New York, USA
Answer: Option C

Q10. Who is the Union Home Minister of India?
(A) Smt. Sushma Swaraj
(B) Shri Raj Nath Singh
(C) Shri D.V. Sadananda Gowda
(D) Dr. Harsh Vardhan
Answer: Option B

Gk & Current Affairs Quiz 16th July, 2018

You may also like to read: