GK & Current Affairs Quiz: 18th July 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you will get GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines and Static general awareness subjects including arts, history, science, technology, politics, business, awards, games and sports. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers of 18th July 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Quiz: 18th July 2018

Q1. Monsoon session of Indian Parliament will held from July 18 to August 10, 2018. How many meetings will be there in this period?
(A) 10
(B) 15
(C) 18
(D) 22
Answer: Option C
Explanation: In this session there will be 18 sittings with 108 hours of work.

Q2. The Union Cabinet headed by Indian Prime Minister Shri Narendra Modi has given approval for signing the MoU amongst BRICS Nations on 18th July, 2018. Which of the following country is not in the association of BRICS Nation?
(A) Brazil
(B) Russia
(C) Ireland
(D) China
Answer: Option C

Q3. Carnatic vocalist Aruna Sairam has been selected for 2018 Sangita Kalanidhi award of the Music Academy. Who is the current president of Music Academy?
(A) N. Murali
(B) Habibulla Badsha
(C) C.V. Karthik Narayanan
(D) Lakshmi Viswanathan
Answer: Option A

Q4. UN Environment Programme (UNEP) partners with Search Engine Giant Google to examine the impact of human activity on global ecosystem. UNEP is headquartered in-
(A) New York, United States
(B) Geneva, Switzerland
(C) Nairobi, Kenya
(D) New Delhi, India
Answer: Option C

Q5. IIT Delhi signs an agreement with the All India Institute of Ayurveda (AIIA) to give “scientific validation” to the ancient medical science and integrate it with technology. The project will be funded Ministry of AYUSH. Ministry of AYUSH is a government body of India which is formed for developing-
(A) Yoga
(B) Ayurveda
(C) Naturopathy
(D) All of these
Answer: Option D

Q6. According to the Bloomberg Billionaires Index report Jeff Bezos is the richest person in modern history with the net worth of $150 Billion. Jeff Bezos is the CEO of which of the following company?
(A) Samsung
(B) Apple
(C) Google
(D) Amazon
Answer: Option D

Q7. American multinational retail corporation Walmart, make a 5 years partnership agreement with tech giant Microsoft for the development of their technology and retail market. Who is the current CEO of Walmart?
(A) Sam Walton
(B) Doug McMillon
(C) George Will
(D) None of these
Answer: Option B

Q8. Which of the following person from India will be named after Chef de Mission at Asian Games?
(A) Narinder Dhruv Batra
(B) Rajeev Mehta
(C) Vijay Kumar Malhotra
(D) Brij Bhushan Saran Singh
Answer: Option D
Explanation: Brij Bhushan Saran Singh is the president of Wrestling Federation of India (WFI).

Q9. Who has been awarded with the Man of the Match award of the 2018 FIFA World Cup Final match between France and Croatia?
(A) Antoine Griezmann
(B) Luka Modric
(C) Kylian Mbappe
(D) Lionel Messi
Answer: Option A

Q10. Neeraj Chopra won gold at 2018 Sotteville Athletics Meet in France. He is associated with which of the following sports?
(A) Javelin throw
(B) Sprint
(C) Basketball
(D) Archery
Answer: Option A
Explanation: Javelin-thrower Neeraj Chopra cliched the top spot and win gold at Sotteville Athletics Meet with a throw of 85.17m.

GK & Current Affairs Quiz 19th July 2018

You may also Like to Read:
Latest Who’s Who in India