GK & Current Affairs Quiz: 21st July 2018

gk current affairs quiz

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you will get GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines and Static general awareness subjects including arts, history, science, technology, politics, business, awards, games and sports. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers of 21st July 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Quiz: 21st July 2018

Q1. 28th Goods and Services Tax (GST) Council meeting chaired by Minister Piyush Goyal held in New Delhi on saturday, 21st July, 2018. In this meeting the GST council members decided to cut down taxes over which of the following item/items?
(A) Sanitary Napkins
(B) Handicrafts
(C) Handloom Goods
(D) All of these
Answer: Option D

Q2. Indian Prime Minister Narendra Modi has launched a nationwide Indian based ambulance service in Sri Lanka. Sri Lankan Prime Minister was present in the inaugural function. What is the name of the Prime Minister of Sri Lanka?
(A) Ashraf Ghani
(B) Ranil Wickremesinghe
(C) Edi Rama
(D) Bujar Nishani
Answer: Option B
Explanation: PM Modi addresses the inaugural function through video conferencing said that it will expand India-Sri Lanka relationship.

Q3. 2018 Women’s Hockey World Cup will be hel from 21 July to 5 August in-
(A) New York, United States
(B) London, England
(C) Beijing, China
(D) Anaheim, California
Answer: Option B
Explanation: 2018 Women’s Hockey World Cup championship is being held at Lee Valley Hockey and Tennis Centre in London, England. There are 16 teams participating in the tournament. India in its opening match on 21st July will face the host country England.

Q4. Indian government has launched new MicroDot Technology to check vehicle theft. What is the current rank of India by vehicle sales?
(A) 1st
(B) 3rd
(C) 6th
(D) 10th
Answer: Option C
Explanation: As per the rank by vehicle sales the current rank of India is 6. China is at the top of the list.

Q5. 8th BRICS Health Ministers Meeting held in Durban, South Africa. the meeting was addressed by Indian health and family welfare Minister?
(A) Shri Inderjit Singh Rao
(B) Dr. Jitendra Singh
(C) Mr J P Nadda
(D) Shri Alphons Kannanthanam
Answer: Option C

Q6. The 4th BIMSTEC (Bay of Bengal Initiatives for Multi-Sectoral, Technical and Economic Cooperation) Summit will be held in Kathmandu, Nepal. Who is the current prime minister of Nepal?
(A) Khadga Prasad Oli
(B) Bidhya Devi Bhandari
(C) Nanda Kishor Pun
(D) Nanda Kishor Pun
Answer: Option A

Q7. Shubhankar is became the youngest golfer to make the cut in any Major. Who is the current president of Indian Golf Union?
(A) Lt. Gen. D. Anbu
(B) Lt. Gen. AKS Chandele
(C) Ajay Maken
(D) None of these
Answer: Option A

Q8. Former Chhattisgarh Finance Minister Ramchandra Singh Deo passed at the age of 88. Who is the current Chief Minister of Chhattisgarh?
(A) Shri Pema Khandu
(B) Dr. Raman Singh
(C) Smt. Vasundhara Raje
(D) Shri Yogi Aditya Nath
Answer: Option B

Q9. Chhattisgarh Chief Minister Dr. Raman Singh launched Online Pension Management System ‘Aabhaar-Aapki Sevahon Ka’. As per the announcement with the help of this online application approximately how many pensioners will be benefited?
(A) 1000 pensioners
(B) 80,000 pensioners
(C) 8 lakh pensioners
(D) 1 crore pensioners
Answer: Option B

Q10. Women’s Junior Asian Wrestling Championships held in New Delhi. Indian wrestler Mansi won silver medal after being defeated in the final by Japan’s?
(A) Meiko Satomura
(B) Kyoko Inoue
(C) Akie Hanai
(D) Akira Hokuto
Answer: Option C