GK & Current Affairs Quiz: 9th July 2018

gk current affairs quiz

Daily latest GK & Current Affairs Quiz type questions answers are the best way to practice current affairs for Banking Exams, SSC, UPSC, Railway, IBPS & other Competitive Exams. Current Affairs MCQ quiz type questions for competitive exams are based on the most recent news and events on subjects like; history, polity, finance, science, technology, awards and games. Practising current affairs quiz type questions will help you to get aware of the latest headlines nationally and internationally. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz questions answers of 9th July 2018 for exam aspirants and also for general readers.

gk & current affairs quiz 9th July 2018

GK & Current Affairs Quiz: 9th July 2018

Q1. Recently the 6th edition of the biennial World Cities Summit held in-
(A) New Delhi
(B) Singapore
(C) Beijing
(D) New York
Answer: Option B

Q2. What is the capital of Singapore?
(A) Singapore
(B) Changi
(C) Istana Park
(D) China Town
Answer: Option A

Q3. The first world cities summit held in Singapore from 23 to 25 June in the year of-
(A) 2000
(B) 2008
(C) 2010
(D) 2012
Answer: Option B

Q4. The first world cities summit held in Singapore the aims of-
(A) Liveable and sustainable city challenges.
(B) Forge new partnerships.
(C) Integrated urban solution.
(D) All of these
Answer: Option D

Q5. Who is the Chief Minister (CM) of Andhra Pradesh?
(A) N Chandrababu Naidu.
(B) Pema Khandu.
(C) Shri Sarbananda Sonowal.
(D) Shri Nitish Kumar.
Answer: Option A.

Q6. Kabutari Devi passed away at the age of 70. She was a famous-
(A) Folk Singer.
(B) Writer.
(C) Dancer.
(D) Atheletics.
Answer: Option A

Q7. Kumaoni is the official language of which of the following states in India?
(A) West Bengal.
(B) Madhya Pradesh.
(C) Uttarakhand.
(D) Kerala.
Answer: Option C

Q8. Who is the current chairman of the Law Commission of India?
(A) Justice Ravi R. Tripathi.
(B) Justice B. S. Chauhan.
(C) Justice S.Siva Kumar.
(D) None of these.
Answer: Option B

Q9. Which of the following is the full time member of the Law Commission of India?
(A) Satya Pal Jain.
(B) Bimal N. Patel.
(C) Abhay Bharadwaj.
(D) Justice Ravi R. Tripathi.
Answer: Option D

Q10. Where is the headquarter of the Law Commission of India?
(A) Mumbai
(B) New Delhi
(C) Chennai
(D) Kolkata
Answer: Option B

Gk & Current Affairs Quiz 10th July 2018

You may also like to Read: