GK & Current Affairs Quiz: July 20, 2018

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you will get GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines and Static general awareness subjects including arts, history, science, technology, politics, business, awards, games and sports. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers of July 20, 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Quiz: July 20, 2018

Q1. The Infosys Foundation has signed an MoU with the Bangalore Metro Rail Corporation Limited (BMRCL) to spend Rs. 200 crore to build a metro station at Konappana Agrahara in Electronics City, Bangalore. Who is the current CEO of Infosys?
(A) Salil Parekh
(B) N. R. Narayana Murthy
(C) Nandan Nilekani
(D) None of these
Answer: Option A

Q2. Online shopping giant Flipkart joins hand with video streaming platform Hotstar to improve video advertisement. Who is the current CEO of Flipkart?
(A) Kalyan Krishnamurthy
(B) Sachin Bansal
(C) Binny Bansal
(D) Ijaz Noufal
Answer: Option A

Q3. Social media giant Facebook will soon launch its own Internet Satellite ‘Athena’ early in 2019. Which of the following person is not the founder of Facebook?
(A) Mark Zuckerberg
(B) Eduardo Saverin
(C) Andrew McCollum
(D) Sheryl Sandberg
Answer: Option D

Q4. Renowned Poet Gopal Das Neeraj passed away at the age of 94. Which of the following is the work of the poet Gopal Das Neeraj?
(A) Asawari
(B) Lahar Pukare
(C) Paran Geet
(D) All of these
Answer: Option D

Q5. Poet Gopal Das Neeraj died due to prolonge illness. He was awarded with Padma Shri in 1991 and Padma Bhushan in-
(A) 2000
(B) 2007
(C) 2010
(D) 2015
Answer: Option B

Q6. The dimension of the 100 rupee banknote that will be soon launched by RBI will be-
(A) 100 mm x 142 mm
(B) 157 mm x 73 mm
(C) 66 mm x 142 mm
(D) 157 mm x 142 mm
Answer: Option C

Q7. Which of the following person has recently won the “Entrepreneur of the year Award” for healthcare services at the 8th Annual Entrepreneur India award?
(A) Champak Pandey
(B) Tamang Gurung
(C) Sailesh Srivastava
(D) Vivek Srivastava
Answer: Option D

Q8. Udaipur ranks 3rd among world’s best cities 2018 by Travel + Leisure. Udaipur is a city of the Indian state-
(A) West Bengal
(B) Rajasthan
(C) Madhya Pradesh
(D) Kerala
Answer: Option B

Q9. Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) board of members has approved its exiting helicopter service provider ‘Pawan Hans’ by selling its entire 49% share. WHo is the current CEO of ONGC?
(A) Shashi Shanker
(B) Amritpal Singh
(C) Yadwinder Singh
(D) Vishesh Bhriguvanshi
Answer: Option A

Q10. Which of the following state has recently launched an Online Pension Management System (OPMS)?
(A) Maharashtra
(B) Chhattisgarh
(C) Punjab
(D) Uttarakhand
Answer: Option B

GK & Current Affairs Quiz 21 July, 2018