GK & Current Affairs Quiz: July 22-23, 2018

gk current affairs quiz

Daily GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers will help you to solve current affairs questions for upcoming competitive exams including Banking, IBPS, RRB, SSC, UPSC, Railway, Insurance and PSC Exams. Here you will get GK & Current Affairs Quiz based MCQ questions and answers on the most recent news headlines and Static general awareness subjects including arts, history, science, technology, politics, business, awards, games and sports. Here is the collection of top 10 latest GK & Current Affairs Quiz Questions and Answers of July 22-23, 2018 for exam aspirants.

gk current affairs quiz

GK & Current Affairs Quiz: July 22-23, 2018

Q1. India’s former Ambassador to the UNITED NATION, Asoke Mukerji, has been honoured with the doctorate degree by the University of East Anglia, UK. Who is the current prime minister of UK?
(A) Theresa May
(B) Mike Eman
(C) Artur Rasizade
(D) Gaston Browne
Answer: Theresa May

Q2. Manu Attri and Sumeeth Reddy retains the Men’s double title at $25,000 Lagos International badminton championship, 208 held in-
(A) Nigeria
(B) Brazil
(C) UK
(D) Australia
Answer: Nigeria

Q3. Mercedes driver Lewis Hamilton won the 2018 German Grand Prix title. As per the result which of the following driver is at the 2nd place after Hamilton?
(A) Kimi Raikkonen
(B) Sebastian Vettel
(C) Valtteri Bottas
(D) None of these
Answer: Valtteri Bottas

Q4. Which of the following player has won the Swiss Open title 2018?
(A) Alize Cornet
(B) Mandy Minella
(C) Carly Booth
(D) Diana Luna
Answer: Alize Cornet

Q5. Sunil Chhetri has been awarded with the Player of the Year award by the All India Football Federation (AIFF). AIFF is headquartered in-
(A) Dwarka, Delhi
(B) Kolkata, West Bengal
(C) Mumbai, Maharashtra
(D) Chennai, Tamil Nadu
Answer: Dwarka, Delhi

Q6. Fakhar Zaman became the quickest cricketer to reach 1,000 runs in his 18th innings in One-day International. Fakhar Zaman is from-
(A) India
(B) Pakistan
(C) South Africa
(D) England
Answer: Pakistan
Explanation: Fakhar Zaman from Pakistan made the history by breaking the record of West Indies cricketer Vivian Richards 1,000 runs in 21 matches.

Q7. Indian badminton player Lakshya Sen win the Badminton Asian Junior Championships title by defeating Indonesia’s Kunlavut Vitidsaran. What is the capital of Indonesia?
(A) Jakarta
(B) Surabaya
(C) Bekasi
(D) Bandung
Answer: Jakarta

Q8. As per the report of Public Affairs Index 2018 released by the think tank Public Affairs Centre (PAC) which of the following state in India ranks first?
(A) Karnataka
(B) Bihar
(C) Kerala
(D) Maharashtra
Answer: Kerala

Q9. Federal Bank has got the permission from RBI to open offices in Bahrain, Kuwait and Singapore. Federal bank is headquartered in which of the following state in India?
(A) Kerala
(B) West Bengal
(C) Uttar Pradesh
(D) Karnataka
Answer: Kerala

Q10. Los Angeles Times restaurant critic Jonathan Gold died at the age of 57. He won the Pulitzer Prize in-
(A) 2000
(B) 2007
(C) 2010
(D) 2017
Answer: 2007