GK Questions and Answers - General Knowledge Quizzes

Here are the most important and interesting gk questions answers and quizzes for you. All these gk quiz questions cover almost all the topics all around the world. Whether you are an adult or kid, these general awareness quizzes will help you to learn, practice, and improve your general knowledge fast.

gk questions answers for competitive exams
Let's Start.
Q1.

Which is the highest mountain peak in the world?

  • (A) Denali
  • (B) Kangchenjunga
  • (C) Mount Everest
  • (D) Jongsong Peak
Show Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation: No Explanation.

Q2.

Which is the largest continent in the world?

  • (A) Asia
  • (B) Africa
  • (C) North America
  • (D) South America
Show Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation: No Explanation.

Q3.

Where is the headquarter of the World Health Organization (WHO)?

  • (A) Paris, France
  • (B) Geneva, Switzerland
  • (C) New York, USA
  • (D) Brussels, Belgium
Show Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation: No Explanation.

Q4.

The World Meteorological Day is celebrated every year on-

  • (A) 23rd January
  • (B) 23rd February
  • (C) 23rd March
  • (D) 23rd April
Show Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation: No Explanation.

Q5.

The Leaning Tower of Pisa situated in which of the following country?

  • (A) United States
  • (B) Italy
  • (C) India
  • (D) China
Show Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation: No Explanation.

Q6.

Which of the following animals changes its colours?

  • (A) Chameleons‎
  • (B) Mimic Octopus
  • (C) Flounder
  • (D) All of these
Show Answer with Explanation
Answer: Option D
Explanation: No Explanation.

Q7.

Which of the following flag is a sign of danger?

  • (A) White Flag
  • (B) Green Flag
  • (C) Red Flag
  • (D) Blue Flag
Show Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation: No Explanation.

Q8.

World Trade Organization (WTO) is headquartered in -

  • (A) Geneva, Switzerland
  • (B) New York, USA
  • (C) London, UK
  • (D) Beijing, China
Show Answer with Explanation
Answer: Option A
Explanation: No Explanation.

Q9.

World Radio Day is celebrated internationally every year on-

  • (A) 5th January
  • (B) 13th February
  • (C) 7th August
  • (D) 22nd March
Show Answer with Explanation
Answer: Option B
Explanation: No Explanation.

Q10.

Hypertext Markup Language (HTML) is used to create-

  • (A) Calculators
  • (B) Mobile Phones
  • (C) Web Pages
  • (D) None of these
Show Answer with Explanation
Answer: Option C
Explanation: No Explanation.

1 comment

Sunanda Das said...

Very interesting gk quizzes. Please upload more this type of gk questions answers.